Disa peshkatarë kapën një peshk me pamje të çuditshme në Woodbury të New York, por që në fund nuk doli ashtu.
Peshku i llojit vermont u diagnostifikua me leucizëm apo humbje të pigmentit, me ç’rast ngjyra e tij shndërrohet në të bardhë dhe duket si i ngrirë
Upi shkroi të enjten se autoritetet amerikane deklaruan që peshku është totalisht i shëndetshëm, por ka këtë lloj tipari që i humbet ngjyra.
“Leucizmi është një gjendje pigmenti që prek disa nga qelizat e një kafshe, duke rezultuar në ngjyrë të zbehtë që mund të jetë e ndarë ose pothuajse e plotë në tërë trupin”, u tha nga peshkatarët në Facebook.
Peshku nuk kishte albinizëm apo humbje të plotë e pigmentit, por leucizëm, që nënkupton mungesë të pjesshme.

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *