Një adoleshent u shpëtua nga rrënojat e një ndërtese të shembur në qytetin turk të Gaziantep, epiqendra e tërmetit, herët në mëngjes – 94 orë pas tërmetit të parë.

Ekipet e shpëtimit qanë, duartrokitën dhe brohoritën emrin e tij ndërsa nxorrën Adnan Muhammed Korkut, 17 vjeç, nga bodrumi ku ai kishte mbetur i bllokuar.

Shpëtimi dramatik vjen pasi shanset për të gjetur më shumë të mbijetuar po zvogëlohen shpejt, me shkallën mesatare të mbijetesës që bie në 6% deri në ditën e pestë në këto lloj fatkeqësish, sipas ekspertëve.

“Faleminderit Zotit që mbërritët”, tha ai duke përqafuar nënën e tij.

Adnani ishte i padëmtuar, por tha se ishte i detyruar të pinte urinën e tij për të mbijetuar.

“Unë kam një djalë si ju”, i tha një punonjës shpëtimi.

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *