Ul presiionin e lartë të gj akut në sekonda, relakson enët e gj akut dhe mbron nga sëmunddjeet!

Nëse keni presiion të lartë të gj akut dhe e matni atë pas një vakti, dijeni se ekziston një çaj i lirë që do të ndihmojë në uljen e tij.

Është kudo dhe është e shijshëm, dhe shumë nuk e pinë sepse gabimisht mendojnë se do të rrisë presiionin e gj akut!

Është çaji i zi, i cili përdoret në mbarë botën si pije për t’u zgjuar në mëngjes ose pas vaktit.

Duke qenë se përmban kafeinë, shumë njerëz mendojnë se është një “zëvendësues” i plotë i kafesë, ndaj mund të hezitojnë ta pinë, duke menduar se do të rrisë presiionin.

Por një studim i publikuar në revistën “Nutrients” tregoi se konsumimi i çajit të zi dy herë në ditë ul me sukses presiionin e gj akut.

Morën pjesë paciientë me hipertensiion, të cilët pinin një filxhan çaj të zi dy herë në ditë dhe u matën presiionin e gj akut para konsumimit, si dhe një orë, dy, tre dhe katër pasi kishin pirë këtë pije.

Njëri grup pinte çaj të zi dhe tjetrit iu dha një placebo, një pije që i ngjante atij në shije dhe pamje, por pa efekte të dobishme.

Grupi i pjesëmarrësve që pinin çaj të vërtetë pati një rënie të ndjeshme të indeksiit të presiionit dhe ngurtësiisë së arteriievee. Çaji i zi uli presiionin e sipërm dhe të poshtëmm.

Pra, pas një vakti, pini një filxhan çaj të zi! Presiioni do të bjerë, gj aku do të shtypë më pak në indet delikate të mureve të arteriieve dhe rreeziiku i sëmunddjevee të zemrës dhe godiitjees në ttru do të reduktohet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *