Marrja e suplementeve të vitaminës D gjatë muajve të ftohtë është e domosdoshme.

Nga mbajtja e kockave tuaja të shëndetshme deri tek rritja e sistemit tuaj imunitar, vitamina D luan një rol vendimtar në shëndetin tuaj të përgjithshëm. Për më tepër, hulumtimet sugjerojnë se vitamina e diellit mund të parandalojë edhe kancerin .

Mungesa e vitaminës D do të thotë që rreziku për sëmundje të ndryshme, duke përfshirë disa lloje të kancerit, rritet më shumë. Por a mundet që rritja e niveleve të vitaminës D të zvogëlojë rrezikun e sëmundjes vdekjeprurëse?

Studiuesit e Harvardit filluan të hetojnë lidhjen midis kancerit dhe vitaminës D në një provë të rastësishme , të botuar në revistën JAMA Network Open.

Shërbimi shëndetësor sqaron se të rriturit kanë nevojë për 10 mikrogramë vitaminë D në ditë, që është e barabartë me 400 IU.

Pjesëmarrësit në provë ishin të moshës 50 vjeç e lart dhe pa kancer në fillim të studimit. Pas ndjekjes së grupit për një mesatare prej 5.3 vjetësh, ekipi hulumtues zbuloi se suplementet reduktuan rrezikun e kancerit metastatik ose fatal me 17 për qind.

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *