Akademia Amerikane e Ale rgjisë, Astmës dhe Imunologjisë raporton se sinoziti është një nga çrregullimet më të shtrenjta në Shtetet e Bashkuara. Ky infe ksion mund të jetë akut ose kro nik dhe këto janë shenjat më të zakonshme:

– Dhi mbje koke

– Dhi mbje fytyre ose ënjtje

– Kollë

– Rrjedhje hunde

– Ethe

– Lodhje

– Se krecion hunde i trashë dhe me ngjyrë

– Dhimbje dhëmbi

– Ndjenjën e zvogëluar e nuhatjes dhe shijes

Meqënëse në ajër ka myk dhe spore të forta gjatë gjithë kohës, ne i thithim ato dhe mbeten në rreshtimin e mukusit të sinuseve.

Ata që janë më të ndjeshëm ndaj sinozitit kro nik do të përjetojnë një përgjigje imune ndaj mykut dhe kjo do të çojë në shenja të sinusit.

Për më tepër, studiuesit zbuluan gjithashtu se inflamacioni dhe ënjtja e hundës janë zvogëluar duke përdorur një fungicid.

Megjithatë, ju gjithashtu mund të zvogëloni shenjat, duke e bërë trupin tuaj një mjedis të keq për mykun.

Ja se si:

Shmangni sheqerin dhe grurin

Kërpudhat ushqehen me sheqer dhe grurë, kështu që përpiquni të shmangni plotësisht ose kufizoni marrjen e tyre.

Vaj kokosit është i lartë në acid laurik, i cili ka veti të fuqishme antivi rale, antibak teriale dhe antimykotike, kështu që ju duhet të konsumoni atë çdo ditë.

Vaj peshku i pasur me yndyrna omega-3, DHA dhe EPA, të cilat nxisin imunitetin dhe trajtojnë shenjat e inf eksioneve të sinusit. Ata gjithashtu përmirësojnë shëndetin e përgjithshëm dhe mbështesin funksionin e trurit, dhe ulin rrez ikun e kan. c erit dhe Alzheimer.

Pastron sinuset tuaja pa il açe

Për të pastruar sinuset e mbingarkuara, duhet të përpiqeni të lani zgavrat e hundës me një përbërjeje të kripur, të bërë nga kripë dhe ujë të pastruar me temperaturë dhome. Për më tepër, thithja e vajrave esenciale është gjithashtu shumë e dobishme.

Shmangni ushqimet mikotoksike

Aktiviteti fizik zgjeron sinuset dhe stimulon qarkullimin e ajrit, i cili pastron mukozën ndërsa kalon përmes sinuseve dhe eli minon grimcat që aca rojnë atë.

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *