Zbulohet e verteta : Ja se cfarë ndodh me shëndetin tuaj nëse do te hiqni dore nga bulmeti

Bulmeti zë një vend të rëndësishëm në piramidën ushqimore, e për ta mbështetur këtë , hulumtuesit kanë bërë studime për të dalë në përfundimin se çdo vit, një njeri konsumon mesatarisht rreth 17 kilogram djathë dhë 90 litra qumësht. Më shumë se 22% e njerëzve përpiqën ta reduktojnë këtë sasi, pasi rezulton se teprimi me bulmetin shoqërohet me jo pak probleme shëndetësore e jo vetëm. Më poshtë do të lexoni 7 gjërat që do të ndodhin me organzimin nëse hiqni dorë nga bulmeti, ose reduktoni sasinë e konsumuar.

Fytyrë më e pastër
Sipas një studimi të kryer nga Dartmouth Medical School, qumështi përmban hormone të ngjashme me testosteronin, përgjegjëse për yndyrën e tepërt në lëkurë. Nëse ju do të reduktoni sasinë e qumështit të marrë, lëkura juaj do të jetë më e pastër.

Rritet rreziku për kancer
Studimet suedeze dhe të Universitetit të Harvardit kanë dalë në përfundimin se një gotë qumësht në ditë dyfishon rrezikun e kancerit ovarian për femrat, ndërsa për meshkujt rreziku për kancerin e prostatës rritet me 34% nëse dyfishohet sasia e bulmetit të konsumuar.

Do të ndiheni të fryrë
Bulmeti ma furnizon me proteina dhe yndyrë. Këto të fundit na krijojnë për një kohë të gjatë ndjesinë e ngopjes pasi treten me vështirësi, e pikërisht kjo është arsyeja përse ju mund të ndiheni të fryrë pas kosnumit të bulmetit.

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *