Categories
HOME

Pse nuk mund të flemë pa batanije, madje edhe gjatë një nate të nxehtë

Ju e vëreni veten duke duke lëvizur dhe duke u kthyer gjatë tërë natës, dhe e vetmja gjë që ju ndihmon të rehatoheni është batanija.

Duket sikur ata kanë fuqi magjike dhe me to që na mbulojnë, ne flemë më shpejt. Edhe netët e nxehta nuk janë ndryshe. Ka disa arsye pse ne jemi kaq të lidhur me batanijet dhe pasi ta mësoni pse, do të ketë kuptim e gjitha.

Bright Side zbuloi pse i përdorim batanijet dhe tani po e ndajmë këtë me ju:

Ne jemi krijesa me gjak të ngrohtë, që do të thotë se trupi ynë rregullon temperaturën e tij të brendshme, dhe kjo është ajo që na ndihmon të qëndrojmë të ngrohtë. Sidoqoftë, kur jemi në një gjumë të thellë, i gjithë kontrolli ynë zhduket – ky është momenti kur kërkojmë ndihmë nga gjërat përreth nesh. Dhe batanijet ndihmojnë trupin tonë të rregullojë dhe të ruajë temperaturën që na nevojitet.

Batanije janë një pjesë thelbësore e rutinës sonë të gjumit

Ne jemi gjithashtu “krijesa të zakonit” dhe kjo ka një ndikim të madh në pse kemi nevojë për batanijet. Edhe nëse nuk bëhet fjalë për të ndjenjën e sigurisë, ne kemi përdorur batanije tërë jetën tonë dhe që prej asaj kohe është gdhendur në rutinën tonë. Pra, kur shkojmë në shtrat dhe mbulohemi me një batanije, trupi ynë merr një sinjal se është koha për të fjetur.

Batanijet ulin stresin dhe ankthin

Serotonina është një nga kimikatet që na bënë të ndjehemi mirë, që luan një rol të rëndësishëm për të na mbajtur të lumtur dhe të qetë. Kur jemi të stresuar dhe në ankth, është e vështirë të biesh në gjumë. Sidoqoftë, pasi të mbulohemi, sasia e këtij kimikati rritet dhe ato ndjenja fillojnë të largohen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.