Categories
HOME

Këto janë 5 shenjat e heshtura të kësaj sëm/undjeje, nga e cila vuajnë një pjesë e madhe

Ulcerat e stomakut, njohur ndryshe si ulcera gastrike janë pl agë të dhimbshme që shfaqen kur dëmtohet apo hollohet shtresa e trashë e mukusit që mbron stomakun nga lëngjet e tretjes me natyrë acidike

Kur këto acide tretëse arrijnë indet e stomakut, shkaktojnë pl agë, gërryerje të cipës së stomakut dhe shumë dhi mbje.

Ulcera e stomakut mund të kurohet lehtë, por mund të përke qësohet shumë shpejtë dhe në mënyrë shumë të rëndë pa trajtimin e duhur mjekësor.

Shenjat e ulcerës së stomakut:

Të vjella ose jashtëqitje me gj. ak

Nga pl agët e ulcerës mund të rrjedhë gj. ak dhe kjo mund të shkaktojë të vjella në ngjyrë kafe të errët me gj. ak, ose jashtëqitje jo normale me ngjyrë të zezë, e cila mund të jetë treguese e gja. kut të tretur.

Ndjesia e një barku të rënduar

Nëse keni ndjesinë e barkut që ju rëndon, sikur të keni pirë një sasi të madhe uji shumë shpejt, duhet të bëni një vizitë, pasi kjo shenjë është gjithashtu treguese se mukoza dhe funksionet e stomakut nuk janë optimale.

Urth

Nëse keni një ndjesi dje. gëse në kraharor apo ndjeni që lëngjet e stomakut t’ju kthehen në ezofag, kjo mund të jetë shenjë e këtij problemi shëndetësor. Shenja të tjera, të tilla si gromësimat, fryrja ose ndjenja e përhershme e ngopjes, gjithashtu mund të jenë shenjë e ulcerës së stomakut.

Ndjesia për të vjellë

Për shkak të çekuilibrit të lëngjeve të tretjes, me siguri do të keni ndjesinë e të vjellit, madje me stomakun bosh, që në mëngjes!

Dhi mbje stomaku

E fundit, por jo më pak e rëndësishme, dhi mbja e stomakut, është shenja më e zakonshme e ulcerës së stomakut, e cila është zakonisht një ndjesi dhim bjeje, e shurdhër dhe dje gie në zonën e mesit të barkut.

Dhi mbja zakonisht është më e fortë midis vakteve dhe gjatë natës, kur acidi është sekretuar në stomak dhe nuk ka ushqim për të vepruar si një ‘përthithës’,

Leave a Reply

Your email address will not be published.