Categories
HOME

Ka kohë që po e kërkoni këtë zgjidhje : U nevojitet vetëm patate me kripë dhe ju do të kurseni para, për më tepër do të

Yndyra mblidhet në shumë metale për shkak të një reaksioni ndërmjet hekurit dhe lagështirës. Natyrisht formohet me kalimin e kohës në shumë sipërfaqe si brenda ashtu edhe jashtë. Nuk duket vetëm keq, por dhe mund të “hahet” përmes metalit me kalimin e kohës.

Ka shumë il’açe të ndryshkut kimik në treg por ju keni një mënyrë më të thjeshtë se kaq mjafton një patate dhe kripë për të pastruat këto objekte në kuzhinën tuaj:

Tiganët: Lagështia në ajër mund të shkaktojë ndryshk. Ju nuk dëshironi të gatuani në gize të ndryshkur apo jo?! Për të pastruar tiganët prej gize, thjesht hidhni një sasi të madhe kripë në të dhe fërkojeni me një gjysëm patateje.

Njollat e ndryshkut në një lavaman prej çeliku mund të jenë rezultat ujit që shkakton ngjyrosje të lehtë. Merrni një sasi të vogël të sodës së bukës dhe me një liomonë të fërkojeni për ta pastruar lavamanin.

Kromi i cilësisë së mirë shpesh bëhet me spote të ndryshkura. Për shkak të përbërjes së kromit, këto pika nuk kërkojnë një pastrues të fortë.

E gjitha ajo që duhet të bëni është të grumbulloni një copë fletë alumini në një top. Lageni me ujë me kripës dhe butësisht lyejeni ndryshkun

Leave a Reply

Your email address will not be published.