Categories
HOME

E fundit : Nuk e paskemi ditur që kjo përbërje kaq e lehtë qenka shërimi i koronavirusit për personat të cilat kanë shenja

Uji me kripë mund të lehtësojë shenjat e koronavirusit. Këtë thonë shkencëtarët të cilët po provojnë konkretisht nëse kjo metodë e thejshtë mund të funksionojë vërtetë. Të bësh gargare me ujë me kripë thuhet se ul shenjat e kollës dhe ftohje, si dhe ndalon përke qësimin e tyre.

Dhe tani shkencëtarët duan të zbulojnë nëse kjo ndihmon edhe pacientët me shenja të lehta të koronavirusit. Studiuesit nga Universiteti i Edinburgut në Britani po rekrutojnë njerëz për të faktuar studimin e tyre e për të parë nëse gargaret me ujë me kripë mund të rrisin dhe aftësitë antivi rale të trupit.

Deri më tani pacientët me shenja të lehta të virusit janë trajtuar vetëm me paracetamol dhe ibuprofen.

Metoda me ujë me kripë sipas studiuesve ka kosto fare të ulët dhe mund të ndihmojë nga përke qsimi pacientët me shenja të lehta.

Është zbuluar se tek personat me kollë dhe ftohje, metoda me ujë me kripë i shëron më shpejt dhe pati më pak gjasa për tja kaluar virusin e gripit familjarëve.

Për më tepër thuhet se uji me kripë forcon mekanizmin mbrojtës të trupit, i cili dobësohet kur preket nga viruset

Leave a Reply

Your email address will not be published.