Categories
HOME

Nëse Flini më Shumë se 10 Orë në Ditë, është Shenjë jo e Mirë

Nëse keni vërejtur se keni nevojë për më shumë se 9 orë gjumë për tu ndierë të pushuar, mund të jetë një shenjë që vuani nga një çështje shëndetësore. Sidomos nëse jeni duke fjetur në vende të paparashikueshme dhe në momente të paparashikueshme.

Kjo është arsyeja pse është thelbësore të shikoni pak më thellë në kauzën e çështjes suaj të tepruar. Në shumicën e rasteve, mbikëqyrja është anashkaluar, pasi shumica mendojnë se kjo është për shkak të orarit të gjatë të punës. Por duke mos i kushtuar vëmendje kësaj mund të bëjë që ju të injoroni problemin e vërtetë i cili mund të ketë disa efekte të këqija anësore.

Ne kemi disa informacione për ju në lidhje me shkakun e përgjumjes dhe pse ndjeheni shumë të lodhur edhe pas 12 orësh gjumë. Dhe mbani mend, nuk ka të bëjë me të qenit “gjumë i mirë”.

Shënim: Ju lutemi mbani mend se ky artikull është vetëm për qëllime informative. Për të marrë këshilla profesionale ju lutemi vizitoni mjekun tuaj.

Ju mund të vuani nga hipersomnia.

E kundërta e pagjumësisë, hipersomnia, është një gjendje e njohur për rritjen e kohëzgjatjes së gjumit gjatë natës ose ditës. Në fakt, vuajtja nga kjo gjendje mund të nënkuptojë gjithashtu që të përjetoni përgjumje gjatë ditës.

Në këtë rast, ju mund të jeni në gjendje të bini në gjumë edhe kur jeni duke vozitur ose jeni në punë. Edhe kur flini më shumë se sasia e rekomanduar, me shumë mundësi do të ndiheni të lodhur dhe të rraskapitur.

Ju mund të jeni në depresion

Ndërsa disa të rritur pësojnë pagjumësi si një shenjë depresioni ka një përqindje e të rriturve, si dhe fëmijë dhe adoleshentë, të cilët duhet të kontrollohen për shkak të kësaj gjendje. Nëse jeni duke lënë pas dore ose nuk jeni në dijeni të faktit se vuani nga depresioni, gjumi i tepërt mund të jetë një shenjë që nuk duhet ta injoroni.

Zemra juaj mund të jetë shkaku

Një nga shenjat që mund të vuani nga një sëmundje e lidhur me zemrën mund të jetë mbingarkesa. Kjo gjithashtu përfshin përgjumje gjatë ditës. Ndërsa mund të ndjeheni të lodhur dhe të rraskapitur, mund të mos jetë sepse keni punuar shumë. Kjo është arsyeja pse nuk është e thjeshtë të dallohet nëse problemi juaj me të fjeturit më shumë se 9 orë në një cikël 24-orësh mund të ketë lidhje me problemet e zemrës.

Ju duhet të merrni parasysh kontrollimin e tiroides tuaj.

Ekzistojnë 2 lloje të problemeve të tiroides që ndikojnë në gjumë. Ndërsa njëra prej tyre shkakton pagjumësi, tjetra shkakton gjumë të tepërt ose ndjenjën e të qenit i lodhur gjatë gjithë kohës.

Hipotiroidizmi ka të bëjë me gjumin më shumë se 10 orë në ditë dhe mund të shkaktojë lodhje gjatë ditës dhe gjumë. Nëse nuk vuani nga ndonjë problem tjetër shëndetësor, por po flini më shumë se orët e rekomanduara, është e nevojshme të kontrolloni tiroidet.

Ju mund të flini më shumë gjatë një sezoni specifik.

Ky është një çrregullim i njohur edhe si SAD. Sezone të ndryshme kanë një ndikim të ndryshëm tek ata që luftojnë me këtë çështje shëndetësore. Përgjumja e tepërt vjen në fillimin e dimrit, i cili njihet edhe si depresioni dimëror.

Ju jeni duke fjetur më pak se 6 orë gjumë në natë.

Po, mos marrja e sasisë së duhur të gjumit mund të shkaktojë probleme serioze të tepërta. Pavarësisht nga zgjedhja apo për shkak të faktorëve të tjerë, mungesa e gjumit mund të bëjë që të flini më shumë se zakonisht. Periudha juaj e gjumit duhet të jetë e qetë, relaksuese dhe e pashqetësuar. Nëse jo, ju mund të përfundoni duke fjetur më shumë orë gjatë ditës.

Gjumi juaj mund të ndikohet nga apnea obstruktive e gjumit.

Apnea obstruktive e gjumit ndodh kur ka bllokim në rrugët e ajrit, rrugët e sipërme të frymëmarrjes përfundojnë duke u shembur për 10 sekonda, dhe kjo mund të ndodhë deri me qindra herë në natë.

Për shkak të kësaj, gjumi ynë shqetësohet shumë herë në natë dhe na duhen më shumë orë gjumë që të ndjehemi të pushuar. Kur nuk i marrim ato orë gjumë, ndodh përgjumja gjatë ditës. Duket sikur jeni në gjendje të bini në gjumë kudo dhe në çdo kohë, dhe shumë prej nesh mund ta quajnë këtë “gjumë të mirë”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.