Categories
HOME

Ja sa miliona para do humbasin këngëtarët shqiptarë këtë verë nga COVID-19

andemia e Covid-19 ka shkaktuar pasoja të shumta ekonomike përveç krizës shëndetësore.E gjithë bota duket se tashmë është gjunjëzuar, teksa kriza ekonomike pritet të ketë impakt të thellë për disa vite.

Në mes të sektorëve të prekura nga Covid-19 është edhe muzika, pasi për shkak të parandalimit të përhapjes së virusit prej muajsh janë anu luar koncertet, mbrëmjet e ndryshme muzikore, dasmat e të gjitha festat e tjera.

Të gjitha këto përkthehen padyshim në humbje për këngëtarët.Ndonëse clubet tashmë janë hapur dhe jeta e natës ka rinisur, duket se rritja e shifrave të rasteve të reja e ka vendosur në pikëpyetje këtë vendim.

Madje disa koncerte të planifikuara për në fundjavë janë an uluar, mes të cilëve edhe ai i Ledrit.Por cili është impakti ekonomik për secilin prej tyre nëse përkeqësimi i situatës nga Covid-19 do anulonte koncertet edhe për muajit e verës?

Ndonëse pagesat që marrin zakonisht artistët nuk janë transparente, “Gazeta Express” ka bërë disa kalkulime mbi ato që thuhen nga sezoni në sezon.

Tayna parashihet të mos arkëtojë nga koncertet një shumë prej rreth gjysmë milioni eurosh, duke llogaritur pjesën e pagesave të stafit dhe shpenzimeve tjera.

Rreth 400,000 euro mund të humbasë edhe Ledri Vula, një prej artistëve më të paguar e më të kërkuar.

Capital T, Butrint Imeri e Dhurata Dora, Noizy e Meda, bazuar në shifrat e publikuara prej rreth 6,000 eurosh për një koncert, supozohet se mund të mos marrin rreth 300,000 euro këtë verë.

Rreth 250,000 euro mund të humbasë edhe lideri i Babastars, Getoar Selimi.Me çmime për dasma e mbrëmje muzikore nga 4,000 deri 5,000 euro, hu mbjet potenciale përllogariten në rreth 350,000 euro për disa nga emrat më të njohur të muzikës popullore e folklorike si Sinan Vllasaliu, Ramadan Krasniqi, Labinot Tahiri.

Ndonëse transparenca për shifra të sakta mungon, kjo është një pasqyrë e përafërt për fitimet në koncerte të cilat këtë vit janë vënë në pikëpyetje duke u varur tërësisht nga trendi i epidemisë që do t’i diktojë edhe masat në fuqi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.