Categories
HOME

“Gjitha Zonjat Duhet t’i Dinë”/ 16 Rregullat Strikte të Etikës së të Brendshmeve…

Të brendshmet mund të ndihmojnë shumë kur bëhet fjalë për fshehjen e papërsosmërive të trupit tuaj.

Por ato gjithashtu mund të prishin pamjen tuaj nëse nuk arrini të zgjidhni madhësinë ose stilin e duhur.

Nëse doni të krijoni një pamje të bukur dhe elegante, ju duhet të keni parasysh etikën moderne të të brendshmeve.

Ja cilat janë 16 rregullat që do t’ju ndihmojnë të zgjidhni mbathje, geta dhe reçipeta të duhura, pa hezitim dhe të dukeni të mrekullueshme.

Rregullat e bluzave të tejdukshme

© BG017 / Bauergriffin.com / East News © AFP / East News
Ju duhet të zgjidhni reçipeta të të njëjtit tonalitet si bluza juaj. Në të kaluarën, një kombinim i reçipetabe të zeza dhe një bluze të bardhë ishte në modë, por sot nuk duket aspak bukur.

Është më mirë të vishni një reçipetë bezhë pa ndonjë material në ngjyrë të ndezur.

Nëse bluza juaj është shumë e tejdukshme, ju mund të zëvendësoni reçipetat tuaja me një këmishë dantelle. Shmangni veshjen e brendshmeve të bardha pasi kjo ngjyrë është shumë e dukshme.

Rregullat e Reçipetave

© s_bukley / Depositphotos © s_bukley / Depositphotos
Të gjithë stilistët pohojnë se ka një rregull kryesor: një reçipetë duhet të jetë e padukshme. Së pari, ju duhet t’i kushtoni vëmendje cilësisë së materialeve të reçipetave dhe rrobave tuaja.

Sa më të lirshme janë rrobat tuaja, aq më shumë detaje dekorative mund të kenë reçipetat tuaja.

Nëse ju pëlqejnë rrobat e ngushta, rekomandohet të zgjidhni reçipeta “të sheshta” pa mbushje të theksuar.

Rregullat e getave

© Icono, PacificCoastNews / East News © mega / Mega Agency / East News
Getat mund t’ju bëjnë të dukeni edhe më elegante. Por nëse nuk zgjidhni një palë geta të përshtatshme, ato mund të shkatërrojnë gjithë pamjen. Kushtojini vëmendjen tuaj këpucëve dhe llojin të eventit apo vendit ku po shkoni.

– Në zyrë, ju duhet të zgjidhni ngjyrat neutrale dhe të vishni geta nude me rroba në ngjyra të hapura dhe geta të zeza ose kafe me rroba në ngjyra të errëta. Mbani mend se getat tuaja nuk duhet të jetë më të errëta se fundi juaj.

– Modelet dhe printet janë të mira për një festë, por jo për çdo ditë.

– Getat e trasha duken bukur me çizme të larta, por jo me këpucë të hapura.

Rregullat për mbathjet
Mund të duket se mbathjet tuaja nuk luajnë ndonjë rol në imazhin tuaj, por ne duhet t’ju kujtojmë një hollësi të vogël që është në gjendje të shkatërrojë pamjen tuaj të pabesueshme: linjat e mbathjeve që janë jashtëzakonisht të dukshme.

– Madhësia dhe forma e mbathjeve tuaja kryesisht varet nga forma e mollaqeve tuaja.

– Cilësi e të brendshmeve dhe rrobat tuaja duhet të përputhen. Për shembull, nëse vishni diçka të përbërë nga pëlhura të lehta, duhet të vishni mbathje të përbëra nga një material i ngjashëm.

– Për të hequr qafe atë problem me lastikun që fjalë për fjalë “pret” trupin tuaj, ju duhet të ndiqni 2 rregulla: 1) zgjidhni mbathje me lartësi të belit dhe 2) zgjidhni bokse të shkurtra që nuk duken në vend të tangave dhe mbathjeve të vogla.

Rregullat e Bralette

© BG008 / Bauergriffin.com / East News © Steve Ross / Capital Pictures / East News
Një bralette është një e brendshme gjysëm kanotjere pa tela ose kupa të formuara. Ju mund t’i mbani ato si të brendshme ose si veshje të jashtme.

– Një bralletë duket bukur në vajzat me gjinj të vegjël, pasi kjo në thelb nënkupton më shumë formën sesa mbështetjen.

– Është më mirë të vishni një bralette me një fund ose me pantallona me bel të lartë.

– Ja një sugjerim i përsosur: vishni një bralette nën një bluzë të tejdukshme. Ju vetëm duhet të mbani mend se bluza sipër nuk duhet të jetë prej dantelle.

Leave a Reply

Your email address will not be published.