Categories
HOME

Dalin të dhënat e studimit te ri/ Ja kush persona janë më të fortë ndaj koronavirusit

Jane cilesuar si mosha me rezistente ndaj koronavirusit, me simptoma te lehte dhe pasoja jo te renda.

Kete e tregon edhe studimi i fundit i bere ne fëmijë evropianë me Covid-19, sëmundjen që e shkakton koronavirusi. Sipas studimit, vdekjet tek ta janë jashtëzakonisht të rralla

Vetëm katër nga 582 fëmijë kanë vdekur – dy prej të cilëve kanë pasur sëmundje shoqëruese.

Simptomat te fëmijët janë përgjithsësisht të buta, ndërsa disa nuk kanë fare. Sipas studimit, rreth një në dhjetë fëmijë ka pasur nevojë për kujdes intensiv.

Studiuesit, të udhëhequr nga një ekip i spitalit të fëmijëve në Londër “Great Ormond Street”, kanë analizuar gjendjen e 582 fëmijëve, të moshës tre ditë deri në 18 vjeç, në 25 vende të Evropës.

Ata të gjithë kanë qenë të prekur me Covid-19 gjatë pikut fillestar të pandemisë në muajin prill.

Çereku i tyre kanë pasur sëmundje shoqëruese.

Fëmijët e studiuar kanë pasur zakonisht temperaturë (65%), infeksion të traktit të sipërm respirator (54%), pneumoni (25%) dhe simptoma gastrointestinale (22%).

Disa nga fëmijët (16%), shumica e të cilëve janë testuar për shkak të kontaktit të ngushtë me një rast të njohur, nuk kanë pasur fare simptoma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.