Categories
HOME

Pija më e mirë që forcon gjunjtë ,ndihmon në rindërtimin e kërcit dhe ligamenteve!

Ne e dimë gjatë gjithë historisë se supa ekziston si një komponent integral në shumë dieta tradicionale. Recetat për ushqimin e supave gjenden në shumë libra gatimi të vjetra, shpesh të referuara si ushqime shëruese për të sëmurë.

Teknikisht, për dendësinë më të madhe të lëndëve ushqyese, një supë e mirë duhet të lëkundet kur është e ftohtë për shkak të xhelatinës natyrale.Kur zijme kockat e mishit , ushqyesit shpërndahen për të formuar xhelatinë të lëngshme duke siguruar përfitimet kryesore ushqyese të supes.

Përfitimet ushqyese të supës me lengun e kockave.

Ato funksionojnë si blloqe ndërtimi të proteinave, si dhe formimin e neurotransmetuesve dhe enzimeve të rëndësishme. Këto ushqyes zakonisht mungojnë në dietat e shumicës së njerëzve, sidomos dietat me yndyrë të ulët, dietat e karbohidit të lartë dhe dietat vegjetariane mund të jenë pothuajse tërësisht të lirë nga këto ushqyes.

Sëmundja, ekspozimi ndaj ilaçeve ose toksinave, mungesat e vitaminave, sporteve dhe shtatzënisë, nevojat tona të përditshme për glutamine mund të rriten në mënyrë dramatike. Nëse nuk po marrim sasine e duhur te lendeve ushqyese ekziston rreziku më i madh për të zhvilluar një mangësi. Supa e kockave është një burimi kryesor i këtyre ushqyesve në kohën kur nevojat jane te larta.

Ndryshimet në aktivitetin imun në nivelin e zorrëve duket se janë një nxitës kryesor në inflamacionin sistemik të semundjeve ,sklerozës së shumëfishtë, artritit reumatoid, sëmundjeve tiroide.

Ne keto kushte supa e kockave rrit nivelin e përmirësimit të shëndetit dhe funksionin e zorrëve.

Supa e kockave permban gjithashtu nje perberes te rendesishem sic eshte glutamina e cila luan nje rol te rendeishem ne kujdesin e shendetit te kockave.

Leave a Reply

Your email address will not be published.