Categories
HOME

Ndikon për mirë apo për keq, të flesh gjumë pa ngrënë darkë ? Ekspertët japin përgjigjen përfundimtare

Uria ka një efekt negativ në mësim dhe punë dhe gjithashtu mund të shkaktojë depr esion. Shumë akoma mendojnë se të shkosh në shtrat i uritur është një ide e mirë sepse mund të të ndihmojë të humbasësh peshë.

Por shkenca ka provuar ndryshe dhe madje ka zbuluar se uria ka më shumë efekte negative sesa efekte pozitive. Gjeni më poshtë se çfarë:

1.Ju mund të humbni masën e muskujve

Për ata që duan të fitojnë masë muskulore, uria është një zgjedhje e ke qe. Mund të kaloni darkën, por do t’ju duhet lëndë ushqyese për ta shndërruar proteinën në muskuj. Mos e ekspozoni trupin tuaj në st res, sepse përndryshe gjithmonë do të keni uri natën.

2.Mund të fitoni peshë

Po, mund të ketë efektin e kundërt. Studimet që promovojnë humbjen e peshës duke mos ngrënë para gjumit janë të diskutueshme.

Efekti negativ mund të jetë sepse kaloni një vakt dhe më pas drekoni me dyfish porcionet sepse keni uri. Me fjalë të tjera, ushqimi bëhet dyfish joshës dhe befas ju rrez. ikoni mbipeshë. Në këtë rast, shtimi në peshë ka më shumë të ngjarë.

Pretendimet se metabolizmi është i ngadalshëm gjatë natës janë të diskutueshme dhe nuk ka prova. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë që duhet të keni një vakt të madh përpara se të shkoni në shtrat. Ushqimi 2-3 orë para se të shkoni në shtrat është mirë për sa kohë që është një vakt i shëndetshëm.

3.Mund të flini keq

Zakonisht ka shumë njerëz që shkojnë të flenë të uritur. Stomaku juaj ju dërgon sinjale se është bosh dhe mendimi i vetëm që keni është nëse mund të qëndroni të uritur deri në mëngjesin tjetër.

Në këtë situatë, do t’ju duhet shumë më tepër kohë për të fjetur, kështu që nëse doni të flini mirë, mos u bëni i uritur. Nëse jeni të uritur, hani një kastravec dhe pini pak ujë në vend që të hani meze.

4.Do të ndjeni mungesë energjie

Nëse nuk hani, nuk keni energji për të qëndruar aktiv gjatë ditës. Ky është një rregull i vjetër.

Është shumë e rëndësishme të ndjeheni mirë në mëngjes, sepse është e nevojshme të shkoni në punë dhe truri duhet të jetë aktiv. Studiuesit kanë vërejtur se efektet anësore të urisë mund të jenë shumë të dëmshme, siç janë lodhja dhe depr esioni.

Nëse shkoni për të fjetur të uritur, kur zgjoheni të nesërmen në mëngjes do të ndjeheni të pafuqishëm dhe do të keni një humor të keq, i cili do të jetë i dëmshëm për ju dhe punën tuaj

Leave a Reply

Your email address will not be published.