Categories
HOME

Shembull konkret me minuta: Plani i ecjes 21-ditor për humbjen natyrale të peshës

Shumë njerëz besojnë se për të marrë maksimumin e nga ushtrimet fizike, ata duhet të bëjnë stërvitje me intensitet të lartë. 

Sa i përket gjimnastikës, është e rëndësishme që të keni mendim të drejtë dhe të kuptoni se çfarë duhet për të patur një mënyrë jetese të shëndetshme.

Nëse nuk e keni profesion apo po trajnoheni për një maratonë, fokusohuni më shumë mbi qëndrueshmërinë se sa mbi intensitetin.

Këmbëngulja është çelësi kur duhet të ushtrohesh.

Ushtrimi fizik i trupit nuk është një zakon i lehtë për t’u mbajtur, duke kërkuar kohë, disiplinë dhe këmbëngulje, por ia vlen!

Qëndrueshmëria dhe zelli janë çelësi për arritjen e rezultateve aktuale.

Ushtrimi duhet të jetë pjesë përbërëse e çdo programi për humbje peshe, por ajo që duhet të bëni është që të filloni ta shikoni atë si një mënyrë jetese.

Së pari dhe më kryesorja, ju duhet të kuptoni se duke bërë ushtrime të rënda fizike nuk është metoda e vetme për të humbur peshë.

Mentaliteti “ushtrohu shumë, ose më mirë shko në shtëpi” mund të jetë i mirë në një kohë të caktuar ose për disa situata, por të përpiqesh gjatë gjithë kohës nuk është një recetë për shëndetin optimal.

Këmbëngulja dhe qëndrueshmëria janë çelësi i humbjes graduale të peshës,dhe ruajtjes së shëndetit të përgjithshëm.

Përfitimet e ecjes

  • Këto janë disa nga përfitimet e përgjithshme të ecjes:
  • Forcon kockat dhe muskujt tuaj
  • Përmirëson gjendjen shpirtërore
  • Mban një peshë të shëndetshme
  • Parandalon ose menaxhon problem shëndetësore të ndryshme, duke përfshirë sëmundjet e zemrës, presionin e lartë të gjakut dhe diabetin e tipit 2
  • Përmirëson ekuilibrin dhe bashkërendimin

Nëse doni një jetë të shëndetshme ju duhet të angazhoni në ecje çdo ditë.

Me fjalë të tjera, ju duhet të jeni këmbëngulës dhe mos të mos shqetësoheni për kohëzgjatjen, intensitetin, ose sasinë e punës që bëni.

Për të formuar një zakon të mirë të ecjes, supershendeti.com ju sjell një plan 21 ditor.

Mbani në mend se periudha prej 21 ditësh është minimumi që duhet të bëni për të formuar këtë zakon.

Mos hiqni dorë dhe mos u dekurajoni.

Me fjalë të tjera, nuk ka rëndësi nëse ngatërroheni herë pas here. Ndërtimi i zakoneve të mira nuk është një proces “ose gjithçka ose asgjë. ”

Plani 21-Ditor i ecjes për të humbur peshë në mënyrë të shëndetshme

 

JAVA 1

(Shënim: ju mund t’i ndani minutat mes mëngjesit dhe mbrëmjes)

Dita 1 – Filloni me 10 minuta, duke mbajtur një ritëm të lehtë dhe të qëndrueshëm.

Dita 2 – Ecni për 12 minuta, duke mbajtur një ritëm të lehtë dhe të qëndrueshëm.

Dita 3 – Ecni për 15 minuta, duke mbajtur një ritëm të lehtë dhe të qëndrueshëm.

Dita 4 – Ecni për 18 minuta. Në këtë pikë, mund të jetë më e lehtë për të ndarë minutat. (Ecni 9 minuta në mëngjes dhe 9 minuta pasdite).

Dita 5 – Ecni për 20 minuta, duke mbajtur një ritëm të lehtë dhe të qëndrueshëm. Ecni 10 minuta në mëngjes dhe 10 minuta pasdite.

Dita 6 – Ecni për 22 minuta, duke mbajtur një ritëm të lehtë dhe të qëndrueshëm. Ecni 11 minuta në mëngjes dhe 11 minuta pasdite.

Dita 7 – Ecni për 25 minuta, duke mbajtur një ritëm të lehtë dhe të qëndrueshëm. Ecni 13 minuta në mëngjes dhe 12minuta pasdite.

JAVA 2 – Rritja e intensitetit nga e lehtë në mesatare

Dita 8 – Ecni 14 minuta. 2 minuta me ecje lehtë, 10 minuta të shpejtë, dhe 2 minuta ecje të lehtë.

Dita 9 – Ecni 16 minuta me një ritëm mesatar.

Dita 10 – Ecni 18 minuta. 3 minuta të lehtë, 12 minuta të shpejtë dhe 3 minuta të lehtë.

Dita 11 – Ecni 20 minuta me një ritëm mesatar.

Dita 12 – Ecni 22 minuta. 4 minuta të lehtë, 14 minuta të shpejtë dhe 4 minuta të lehtë.

Dita 13 – Ecni 24 minuta me një ritëm mesatar.

Dita 14 – Ecni 26 minuta. 5 minuta të lehtë, 16 minuta të shpejtë dhe 5 minuta të lehtë.

JAVA 3 – Rritja e ritmit të ecjes

Dita 15 – Ecni lart e poshtë në shkallë ose në një rrugë me ngjitjepër 15 minuta.

Dita 16 – Ecni 25 minuta me një ritëm të moderuar.

Dita 17 – Ecni lart e poshtë në shkallë ose në një rrugë me ngjitje për 17 minuta. Shtoni 2 minuta shëtitje të shpejtë.

Dita 18 – Ecni 27 minuta me një ritëm mesatar.

Dita 19 – Ecni lart e poshtë në shkallë ose në një rrugë me ngjitje për 17 minuta. Qetësohuni me 3 minuta ecje të lehtë në fund.

Dita 20 – Ecni 30 minuta me një ritëm mesatar.

Dita 21 – Shëtisni shpejt për 25 minuta dhe përfundoni me një shëtitje të lehtë 8 minuta pasdite… Dhe keshtu vijoni gjithnje!

Leave a Reply

Your email address will not be published.