Categories
HOME

Ka gjithe keto kohe qe ju e keni ne shtepi dhe nuk e dini qe sheron kaq shume sem/undje, per me teper

Mund të cuditeni që gjatë gjithë kohës e keni pasur përreth dhe nuk keni ditur se sa shumë përdorime ka. Bëhet fjalë për rozmarinën, e cila njihet si bimë mjekësore që nga kohërat e lashta. Hulumtimet e fundit zbuluan se ajo është një antioksidant i fortë që parandalon plakjen.

Rozmarina përmban flavonoide që nxisin qarkullimin, forcojnë enët e gja. kut dhe përmirësojnë rrjedhjen e tij në të gjitha indet. Kjo bimë gjithashtu përdoret për të përmirësuar kujtesën dhe përqendrimin, kundër dhi. mbjeve të kokës dhe inkurajimin e rritjes së flokëve.

Ekstrakti i rozmarisë ka efekt qetësues në sistemin e tretjes dhe rekomandohet për vështirësitë në tretje, dhi. mbjet në stomak dhe kapsllëkun.

Rozmari ka gjithashtu efekt antiba. kterial dhe mund të përdoret për të trajtuar bronkitin, infek. sionet e veshit, hundës dhe fytit, relaksimin e muskujve dhe dhim. bjet men. str. uale.

Gjethet e saja janë ideale për të përgatitur caj.

Ja hapat që duhet të ndiqni:

Gjethet e freskëta ose të thata hidhini në një gotë me ujë të nxehtë dhe lejini të qëndrojnë për 15 minuta sa të përthithin ekstraktin.

Rekomandohet të pini dy gota në ditë, por jo para mbrëmjes sepse ju mban zgjuar!

Kujdes! Gratë shtat. zëna dhe nënat me gji, mund ta përdorin rozmarinën në sasi minimale,

Leave a Reply

Your email address will not be published.